Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΤΡΟΠΕΣ…


Ομολογώ πως δεν είδα και πολλά πράγματα απότη σημερινλη επιχείρηση της Αστυνομίας "Ξένιος Ζεύς", μόνο μια σκηνή στη γωνία Ακαδημίας και Ιπποκράτους όπου οι αστυνομικοί είχαν με τις ώρες γονατισμένους κάποιους μετανάστες που έπιασαν χωρίς χαρτιά αλλά δεν έβγαλα τη μηχανή μη και έχω μπελάδες με αυτούς και τους άλλους με τα πολιτικά που ήταν αραγμένοι κάτω από τα πλατάνια. Σε γενικές γραμμές πάντως, όσοι πρόσεξαν τις κινήσεις των αστυνομικών και είδαν κάποιες συλλήψεις, μίλησαν για επιχείρηση ντροπή, κάτι στο οποίο και εγώ συμφωνώ πως πρέπει να ήταν.

Τέλος πάντων, δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω πως τα είκοσι μέτρα από το μπλόκο των αστυνομικών οργίαζε το εμπόριο ναρκωτικών ή οι καταλήψεις των πεζοδρομίων από τα μηχανάκια για παράδειγμα, αλλά αυτά ήταν εκτός προγράμματος φαίνεται. Όπως εξάλλου κάθε μέρα είναι σε αυτή την άθλια όλη που ζούμε.
Αναφέρω για τα ναρκωτικά και την θλιβερή εικόνα των ανθρώπων που κάνουν ενέσεις όπου βρουν γιατί περπάτησα λίγο προς τη Ζήνωνος και αφού πέρασα μπροστά από τον Άγιο Κωνσταντίνο που τόσα χρόνια τώρα είναι τυλιγμένος με τσουβάλια και ασχημίζει το θέατρο της κυρίας Λάτση, πέρασε στους βρώμικους δρόμους προς τη Βάθης, θέλοντας μόνο να δω και χωρίς να κάνω φωτογραφίες την απόλυτη κατάντια των τοξικομανών εκεί. Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση και με τρόμαξε κιόλας, ήταν σε μια γωνία της οδού  Σατωβριάνδου, πενήντα μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ήταν καμιά δεκαριά τοξικομανείς (δυο τρεις με σαπισμένα πόδια και μερικά εξαθλιωμένα εκδιδόμενα κορίτσια ) ξαπλωμένοι στο βρώμικο πεζοδρόμιο και τους μοίραζαν, έναντι αγνώστου ποσού τα γνωστά «αράπια» που ποτέ δεν μπορεί να πιάσει η αστυνομία, τη δόση. Οι υπόλοιποι τοξικομανείς κυκλοφορούσαν παραπαίοντας  στους γύρω δρόμους αναζητώντας τη δόση τους ενώ οι πιο αποκαμωμένοι νομίζω, ήταν στη σκιά που δημιουργούν τα προστατευτικά πλαίσια, στο μεγάλο και γεμάτο βρωμιές οικόπεδο στη γωνία Βεραντζέρου και Μενάνδρου.

Είπα πως δεν ήθελα να κάνω φωτογραφίες αλλά δεν μπορώ να κλείσω αυτό το σημείωμα, χωρίς να το «στολίσω» με μια χθεσινή φωτογραφία, από την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, είκοσι μέτρα από την Πανεπιστημίου αφιερωμένη στους εμπνευστές της «σκούπας» αλλά και όλους όσους (αν είμαστε σοβαροί σε αυτό τον τόπο) πιστεύουν πως με επιχειρήσεις σαν τον σημερινό «Ξένιο Δία» θα επιστρέψουν οι τουρίστες στην Αθήνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν αυτοί οι εγκέφαλοι, δεν παραδεχτούν ότι δεν φταίνε οι άνθρωποι (τοξοκομανείς, πόρνες, κλεφτρόνια κλπ) αλλά οι πολιτικές τους όλα αυτά τα χρόνια, τουρίστας δεν πρόκειται στο μέλλον να ξεμυτίσει λίγα μέτρα μακριά από την Ακρόπολη και άλλους περιχαρακωμένους και ελεγχόμενους χώρους στην Αθήνα...
[ΑΘΗΝΑ,04082012]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου