Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ


Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στην πόλη που παρά το μέγεθός τους και τον τρόπο προβολής τους δεν καταλαβαίνει κανένας και άλλα που χωρίς να φαίνονται καθόλου, δημιουργούν καταστάσεις που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
Αφορμή για το σημερινό σχόλιο, ήταν ένα ανορθόγραφ μήνυμα σε δυο αράδες λέξεις, με ομοιοκαταληξία μάλιστα, στον τοίχο ενός δημοσίου κτιρίου που είδα χθες στη ωραία οδό Πολυγνώτου που καταλήξει στον περίβολο της Αρχαίας Αγοράς και το οποίο προειδοποιεί με ποιητικό τρόπο τον οδηγό που θα θελήσει να παρκάρει κολλητά στον τοίχο το αυτοκίνητό του, ότι η παράνομη αυτή κίνησή του θα έχει ενδεχομένως και κάποιες άγνωστες για το όχημα συνέπειες.
Χωρίς να εξετάσω αν και γιατί επιτρέπεται το παρκάρισμα των αυτοκινήτων σε ορισμένα σημεία της Πλάκας (κάτι το οποίο πιστεύω πως θα έπρεπε να απαγορευτεί δια ροπάλου) διαπίστωσα πως ενώ σε όλο τον ωραίο αυτό δρόμο καθώς και πολλούς άλλους γύρω εκεί ένα σωρό οδηγοί είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα αυτοκίνητά τους στους τοίχους, σε εκείνο το σημείο κανείς δεν τόλμησε να το αφήσει. Προφανώς γιατί διάβασε τα ψιλά γράμματα στο ποιητικό μηνυματάκι και το κατάλαβε καλύτερα από το τεράστιο «απαγορεύεται» της Τροχαίας.
ΑΘΗΝΑ, 13012013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου